اسید استیک
اسید استیک اسیدی خوراکی به حساب می آید این ماده در گرید خوراکی برای مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و با نام سرکه شناخته می شود.
سرکه پی اچ پایینی دارد و طعم اسیدی آن را به وضوح می توان در مواد غذایی حس نمود.
اسید استیک خالص را با نام اسید استیک گلاسیال می شناسند. این نوع از اسید استیک در دمای 16 درجه ی سانتی گراد یخ می طند و منجمد می گردد.
نام گذاری اسید استیک؟
نام «اسید استیک» رایجترین و رسمیترین نامی است که توسط IUPAC برای این ماده بکار میرود. این نام از کلمه لاتین acetum، به معنی سرکه، گرفته شدهاست. «اسید اتانوئیک» که به عنوان مترادف آن بکار میرود، یک نام سازمانیافتهاست که گاهی در معرفی نامگذاری مواد شیمیایی عنوان میشود.
«اسید استیک منجمد» یک نام سطحی برای اسید استیک بدون آب است. مثل نام آلمانی Eisessig(که به صورت تحتاللفظی به معنای سرکه یخی است)، این نام، از نام کریستالهایی برگرفته شده که در دمای اندکی زیر 7/16 درجه سانتیگراد (حدود 62 درجه فارنهایت) شکل میگیرند.
رایجترین و رسمیترین نام اختصاری برای اسید استیک AcOH یا HOAc است که در آن Ac مخفف گروه عاملی|گروه استیل است CH3−C(=O)−؛ در واکنشهای اسیدی، علامت اختصاری HAc بکار میرود که در آن Ac مخفف استات آنیون (CH3COO−) میباشد، هر چند که بسیاری این نامگذاری را گمراهکننده میدانند. باید توجه داشت که در حالتی دیگر نباید Ac را با مخفف عنصر شیمیایی اکتینیم اشتباه گرفت.
فرمول ساده اسید استیک CH2O و فرمولی مولکولی آن C2H4O2 است. حالت آخر با هدف نشان دادن بهتر ساختار، بهصورت CH3-COOH, CH3COOH، یا CH3CO2H نوشته میشود. یونی که در نتیجه حذف پروتون (H+) از اسید استیک به جا میماند «استات» آنیون نام دارد. همچنین نام «استات» به نمکی که حاوی این آنیون یا یک استر اسید استیک باشد اطلاق میگردد.
برای خرید اسید استیک و خرید مواد شیمیایی گوناگون با ما در مبتکران شیمی در ارتباط باشید.