تیتراسیون

تیتراسیون یکی از تکنیک های شیمی می باشد که از آن برای تعیین درصد خلوص اسید ها (اسید فسفریک، هیدروکلریک اسید، سولفوریک اسید، اسید استیک و...)  و باز ها، تعیین غلظت گونه ی مجهول و... استفاده می نمایند. تیتراسیون انواع گوناگونی دارد که عبارتند از:

تیتراسیون اسید و باز

کمپلکسومتری

اکسایش و کاهش

و...

هر کدام از این فرایند های بالا نیز به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند. در ادامه به شرح بیشتر تیتراسیون اسید و باز می پردازیم.

  • اسید قوی و باز قوی
  • باز قوی با اسید قوی
  •  اسید ضعیف با باز قوی
  •  اسید قوی با باز ضعیف
  •  باز ضعیف با اسید ضعیف

در ادامه به انجام فرایند کلی این ماده می پردازیم:

برای انجام تیتراسیون نیاز به شناساگر، تیترانت و تیتر شونده می باشد.

در تیتراسیون اسید و باز تیترانت اسید( یا باز) با تیتر شونده باز (یا اسید) تیتر می گردد.

به کمک بورت و به صورت قطره قطره تیترانت به تیتر شونده اضافه می شود و این فرایند تا جایی ادامه پیدا می کند که شاهد تغییر رنگ محلول باشیم. توجه به این نکته ضررری است که پیش از انجام عملیات تیتراسیون حتما شناساگر مناسب را به تیتر شونده اضافه نمایید. از جمله شناساگر های مناسب برای این کار می توان به متیل اورنژ، فنل فتالئین و... اشاره نمود. دامنه ی تغییر رنگی این شناساگر ها در اسید و باز متفاوت خواهد بود.

بعد از مشاهده ی اولین تغییر رنگ نقطه ی اکی والان واکنش مشخص می شود در این نقطه تعداد مول های اسید با تعداد مول های باز برابر خواهد بود). پس از آن تیتراسیون را ادامه می دهیم و بعد از آنکه تغییر رنگ در محلول ثابت گردید پایان تیتراسیون را اعلام می کنیم. و حجم مصرفی را یادداشت می کنیم تا به کمک آن و انجام محاسبات غلظت گونه ی مجهول را به دست آوریم.

شما می توانید برای خرید مواد شیمیایی و یا فروش مواد شیمیایی با ما در مبتکران شیمی در ارتباط باشید